Vakantieblog #2 – iets slechter weer.

Na een onrustige nacht te hebben geslapen zijn we woensdag toch vroeg op pad gegaan, eerst natuurlijk een lekker goed ontbijt genuttigd in het hotel. Na het ontbijt zijn we naar het onderste puntje van het eiland gereden waar onder andere ook een vuurtoren staat. Deze vuurtoren heet Akrotiri, er waren daar gelukkig niet veel toeristen en de vuurtoren werd ook gerenoveerd.

Na het bezoek aan de vuurtoren hebben we ook nog red beach bezocht daar hebben we een wandeltocht van de rotsen van red beach naar beneden het strand zelf gemaakt. Dit was niet heel lang lopen maar er zat wel even een flinke klim in.
Ik was blij toen we weer bij de auto waren, ik kreeg het namelijk even heel benauwd en voelde mij wat licht in mijn hoofd. Gelukkig hadden we water in de auto en was het inmiddels tijd om wat te gaan lunchen. Dit deden we bij Café Bistro Rigel, deze ligt tussen de vuurtoren en red beach in. We hadden al op TripAdvisor gelezen dat deze meneer verschillende soorten wafels serveerde, zo nam Jan een zoete wafel met chocolade praline likeur en witte chocolade schaafsel en ik nam een hartige met pesto, avocado en tomaat wat overigens heel lekker smaakte aangezien de pesto ook in het beslag zat. Ook maakte Jan hier vrienden met de huiskat die Beethoven heet.
Ook mochten we wat op de muur schrijven bij dit restaurant, aangezien honderden toeristen ons voor gingen en natuurlijk was deze meneer naar een complimentje aan het vissen. Even later zijn we weer terug naar het hotel gegaan bij aankomst viel mij op dat het hotel ook een tennisbaan had, alleen deze werd niet echt meer gebruikt hieronder is ook te zien waarom.
In de kamer van het hotel hebben we even bijgeslepen en de foto’s op de tablet gezet om ze eens even goed te bekijken. Omdat ik nog iets wilde doen besloten we naar Ancient Thira te gaan om ruïnes te bekijken, echter stuurde Google maps ons de verkeerde kant op en kwamen we er achter dat ze om 14.30 dicht gingen. We zijn uiteindelijk gestopt bij een klein begraafplaatsje in de bergen.
In de avond hebben we in een restaurantje gegeten genaamd Gyros Time, Jan nam de souvlaki een Grieks vleesgerecht en ik nam een pita broodje met Gyros. We zijn vroeg ons bed in gekropen omdat we nog best moe waren van de heenreis.
Morgen komt er weer een nieuwe post online.
Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *