Mijn doel voor 2021 en daarna.

Mijn doel voor 2021 is om tegen het einde van het jaar een stuk financieel onafhankelijker te zijn dat ik nu ben. In 2020 is dat een beetje mis gegaan, ik besloot in 2019 te stoppen met werken voor een baas en mijn eigen nagelstudio te starten. Omdat ik tenslotte de jaren daarvoor moeilijk aan een baan kon komen, ik woonde inmiddels in een nieuwe omgeving en ik dacht bij mijzelf, dat ik wel mijn eigen inkomen kon genereren. Helaas door de coronacrisis is dat een beetje mis gegaan. Tot 2x toe heb ik mijn zaak noodgedwongen moeten sluiten, de eerste keer dat ik moest sluiten kreeg ik nog ondersteuning van de overheid, de tweede keer was dat niet meer toegankelijk door de partner inkomenstoets. Ik heb er nu wel heb geleerd dat ik niet moet inzetten op 1 methode of kans. Je geluk,  inzichten en risico’s moet je spreiden, jezelf niet blind staren op een doel. 

Beginnen bij het begin

Toen alles duidelijk was over dat de overheid de kleine ondernemer met een partner die goed verdiend niet ging ondersteunen werd het mij duidelijk, ik moet weer een baan gaan zoeken. Ik struinde heel internet af, naar banen in de buurt van mijn woonplaats, maar er was niet zo veel. Totdat een vrienden van mij, mij attendeerde over een functie van de Coronatest afsprakenlijn van de GGD. Dit was iets wat ik vanuit huis achter mijn laptop kon gaan doen. Dus afgelopen vrijdag had ik al een sollicitatiegesprek en ik was aangenomen, er viel een zware last van mijn schouders aangezien ik als sinds februari 2020 financiĆ«le steun van mijn moeder vraag. Iedere maand vragen naar een beetje geld, dat gaat aan je geweten vreten, nou is mijn moeder een hele aardige moeder en helpt ze mij graag hoor. Maar je gaat je er gewoon schuldig over voelen. 

Iets doen wat niet mag

Mijn moeder zat vroeger altijd op de tussenverdieping met een map en een telefoon in haar hand, als ik thuis kwam van school was ze aan het bellen met een bank. Ze zei dan, Els, als je later groot bent en volwassen, ga dan niet beleggen met je geld. Echter is de nieuwsgierigheid groter dan de waarschuwing die mijn moeder gaf, overigens heb ik het idee dat het beleggen dat er deze tijd gebeurt anders is dan hoe het vroeger er aan toe ging. Tegenwoordig heb je allemaal handige apps, waarbij je kleine bedragen kunt investeren in beleggingen. Je kan sneller je geld terug halen als je het toch te riskant begint te vinden. En ja er zitten natuurlijk financiele risico’s aan vast, maar wat ik al eerder zei, je moet je risico’s spreiden.

Wil je meer avontuur lezen? hou dan zeker mijn blog in de gaten. 
Groet,
Els.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *