Ontdekking: The Curly Girl Methode

Ongeveer een week geleden deed ik een oproep op Instagram story’s, het ging over mijn net gewassen haar. Het zat slordig en wilde er nog geen borstel doorheen halen, omdat ik dan wist dat de slag/krul die er in zat dan waarschijnlijk er uit zou gaan. Hoe kon ik er voor zorgen dat slag/krul weer te voorschijn kwam na het borstelen? Voor de gene met de gouden tip beloofde ik eeuwige dankbaarheid.

Ik ben eigenlijk sinds dat ik mij kan herinneren altijd al op zoek naar de juiste producten voor mijn haar. Nadat ik dus de oproep plaatste en ik een aantal reacties kreeg, waarvan 1x over föhnen met een diffuser en de Curl gel van het Kruidvat. En 2x over The Curly Girl Methode. Een van mijn vriendinnen nodigde mij uit voor de The Curls Cult – NL faceboek groep. Hier werd ik lid van en zag allemaal verhalen die op mijn verhaal leken. Nooit geweten dat er zoveel meiden in Nederland waren met dat soort haar. De Curl Gel en de föhn met diffuser waren overigens dezelfde dag al aangeschaft, toch handig dat het Kruidvat open mag blijven op deze dagen dat de rest van Nederland gesloten is.

Wat is de Curly Girl Methode?
De Curly Girl methode is natuurlijk niet alleen voor meiden/vrouwen die gekruld haar hebben, het kan wel bijdrage aan een gezondere manier om jouw gekrulde haar goed te verzorgen. Maar ook meiden met stijl haar of slag er in kunnen de Curly Girl toepassen.

De Curly Girl methode is een methode waarbij je alleen producten gebruikt waar er geen sulfaten, siliconen, minerale oliën en bepaalde alcohol in zitten. Veel van deze ingrediënten drogen je haar namelijk uit. The Curly Girl methode vermijden geen parabenen, maar veel meiden/vrouwen kiezen er toch voor om deze wel te vermijden. Ook ligt het er maar net aan welk type haar jij hebt, deze eigenschappen kun je testen door zelf testjes met je haar te doen en de volgende vragen te beantwoorden via deze link: https://www.cghair.nl/wat-is-cg/bepaal-jouw-haareigenschappen

De Curly Girl methode is ontdekt/geïntroduceerd bij de Engelse Lorraine Massey, haarstyliste met een enorme bos van krullend haar. Het is dan ook logisch dat ze methodes ontdekt heeft om het haar goed te knippen & te verzorgen.

Mijn Routine
Ik heb een aantal producten aangeschaft waarvan ik dacht dat die bij de eigenschappen van mijn haar paste. Schrik niet, het is een wirwar aan producten, of het de juiste producten zijn is nog even afwachten. In een volgende blogpost wil ik graag dieper ingaan over de ingrediënten van producten en wil ik een poging doen om deze te gaan lezen.

  • De baby Shampoo gebruik ik voor de Final Wash, dit is de shampoo waar wel parabenen in zitten, en maakt het haar super schoon voordat je aan de CG methode begint, deze gebruik je ook weer iedere keer als CG onvriendelijke producten hebt gebruikt, of als je 1x in de zoveel tijd je haar extra schoon wenst te hebben.
  • De Volumizing Shampoo van Petal Fresh is de shampoo waar geen siliconen, sulfaten en parabenen in zitten, tevens is deze shampoo ook nog eens vegan en gluten vrij. Deze shampoo gebruik ik om de 4 dagen of 1x in de week, dat ligt er maar net aan hoe vaak de haren zo vet zijn dat het niet meer kan.
  • De Zwitsal conditioner gebruik ik op de overige dagen dat ik mijn haar niet was, als Co-wash, een wasbeurt die je met conditioner uit voert. Dit maakt je haar toch een beetje schoon en klitvrij. Handig voor als je veel klitten in je haar hebt net zoals mij.
  • De Great Lengths haarmasker gebruik ik als deep-co, een deep-co is een conditioner/masker voor je haar die je 1x in de week gebruikt om je haar net dat beetje extra voeding te geven. De deep-co voer ik meestal uit op dezelfde dag dat als ik mijn haar was.
  • De Daily Mild Cremevoeding gebruik ik als Leave-in conditioner, dit is een conditioner die je na je douchebeurt elke dag weer in je haar verdeeld en er lekker in laat zitten.
  • Of de Curls Styling Cream en de Curls Bounche Styling Mouse van het Kruidvat, Curly Girl vriendelijk zijn durf ik zelf niet te zeggen. Maar de volgende blog gaan we daar dus achter komen.

Ik ben zelf nu zo’n 4 dagen bezig met de methode, je kan zeker al een bepaalde verandering in het haar zien. Toevallig heb ik het gisteravond gewassen, en ben ik daarna gaan slapen met een microvezel handdoek tulband van de action, zodat mijn haar zonder al te veel te beschadigen heeft kunnen drogen.

Links: voor Curly Girl Methode, Rechts: 4 dagen met Curly Girl Methode.

Als je dit zo gelezen hebt, heb jij ook een haarroutine en welke producten zijn jou favorieten producten om te gebruiken? Is de Curly Girl Methode iets voor jou? of zou je er wel aan willen beginnen? Deel jou mening of ervaringen hier onder in de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *